Minigolf (beton):

 

Anyaga: beton pálya műkő borítással

Méretei: hossza 12 m, szélessége 1,25 m, a végkör átmérõje 2,5 m
A pályák sorrendje szabvány szerinti, tehát bárhol játszunk, mindig ugyanúgy következnek egymás után a különféle akadályok.
A 7. pálya méreteiben és jellegében is eltér a többitõl, mivel egy kicsit a golfos eredetre emlékeztet: kb. 20 m távolságból kell a labdát egy füves területen át az 5,5 m átmérõjû végkörbe ütni, majd a lyukba gurítani.

Hazai pályák: Szolnok, Balatonföldvár

 

Miniatűr (eternit):

 

Anyaga: a játékfelület azbesztmentes eternit, de lehet beton vagy speciális falemez is

Méretei: hossza 6,25 m, szélessége 0,9 m, a végkör átmérõje 1,4 m
A szabvány szerint 25 akadályvariáció létezik, a pálya építésénél ezekbõl lehet kiválasztani 18-at. A pályák sorrendjére vonatkozó megkötés nincs.
Fontos szabály, hogy a többi pálytípustól eltérõen ezekre a pályákra TILOS RÁLÉPNI!

 

Itt találhatóak ilyen fajta pályák:

Budapest, Szeged, Tápiószentmárton, Budakeszi, Fonyód

 

Filc:

 

Anyaga: falemez filc borítással

Méretei: hossza 9-18 m, szélessége 0,9 m, a végkör átmérõje 1,8 vagy 2,4 m, a lyuk minimális átmérõje 0,1 m
A szabvány szerint 25 akadályvariáció létezik, a pálya építésénél ezekbõl lehet kiválasztani 18-at. A pályák sorrendjére vonatkozó megkötés nincs.
Fontos szabály, hogy az emelkedõs pályákon - ha a labda nem jutott át az akadályon - ütés csak az elütõhelyrõl végezhetõ. Az emelkedõs részekre FELMENNI TILOS! Sík felületû pályákra illetve a végkörre lépni ütés céljából engedélyezett.

Hazai pályák: Budapest, Tápiószentmárton, Visegrád

 

MOS (fantázia pályák):

 

Hazánkban kevés teljesen szabvány minigolf-pálya van, akad olyan, ahol helyszûke miatt az akadályok száma kevesebb, mint 18 (Visegrád), máshol a pályák és az akadályok mérete csak 80 százaléka a szabványnak (Szolnok).
No, és természetesen vannak az úgynevezett fantázia pályák, amik kialakításukban, felépítésükben térnek el a szabványtól, esetleg teljesen egyéni akadályok találhatóak a pályákon.

Hossza, szélessége, a végkör átmérõje és a lyuk mérete nincs szabályozva, merthogy éppen az a lényeg, hogy mindegyik pálya egyéni.
Hazánkban a legtöbb pálya a fantázia kategóriába tartozik, és közös vonásként említhetõ, hogy a filc borítás közvetlenül a beton alapra kerül, ami által viszonylag olcsóbb az építés...

Hazai pályák: Balatongyörök, Orfű, Sirok, Komárom