Ütők, labdák:

A minigolf ütő:

A minigolfhoz egyetlen ütõ használata is elegendõ. Persze vannak különféle típusú ütõk, amik közül választhatunk anyagi lehetõségeinkhez képest. Fontos tudnivaló, hogy minden pályán benne foglaltatik a játék árában az ütõkölcsönzés is.

Az ütõ hossza általában 90-95 cm, ennél rövidebb is létezik, gyermekek és alacsonyabb felnõttek számára. Az egyszerûbb ütõkön (pl. target) a fejen nincs gumiréteg, és az eszköz kialakítása elég puritán. Ennek megfelelõen az ára is a legalacsonyabb (7.000 Ft). A következõ fajta ütõ fejét körös-körül gumiborítás alkotja, ezáltal egy kicsit magasabb az ára is (kb. 10.000 Ft). Általában e két fajta ütõt szokták a nagyközönség rendelkezésére bocsátani a minigolf-pályákon.
Saját használatra, illetve versenyzéshez ennél jobb minõségû ütõket célszerû venni, árak a minõségtõl függõen.13.500 forinttól felfelé, egészen 28.500 forintig. Ez egyszeri beruházás, hiszen az ütõ szinte egy életre szóló darab.

Minigolf labdák:

Tetszés szerinti anyagból készülhetnek.

A labda átmérõje 37-43 mm, pattanása 1 m magasságból leejtve maximum 85 cm
A golfban 14 különféle ütõvel terelgetik a lyuk felé az egyetlen labdát, minigolfban éppen fordítva, egyetlen ütõt használnak, viszont a labdák száma, fajtája , márkája, közelít a végtelenhez...
Alapvetõen 3 tulajdonság alapján szokás a labdákat minõsíteni, ezek a pattanás, a súly és a rugalmasság. Természetesen további - de kevésbé lényeges - szempontok a méret, a szín, a felirat, a mintázat, a gyártó cég.
A labdák árai elég széles skálán mozognak, a nagyközönség rendelkezésére bocsátott legegyszerûbb típus 500 Ft-ért kapható, a versenyzõk által használt márkás labdák ára 2.500-4.500 Ft.