2014.08.17 - Szolnok

X. Zagyva Kupa, Szolnok:

 
 

A hétvégén lezajlottak a X. Zagyva Kupa küzdelmei. A versenyen a magyarok mellett Badiu Liviu és Geta is részt vettek Temesvárról, nekik külön köszönet a részvételért. 

A férfiaknál a győzelmet kiváló játékkal Fazekas Ádám szerezte meg, a további dobogósok Csibrán Krisztián és Somogyi Kristóf lettek. A nőknél Badiu Geta nyert a visszatérő Tóth Etelka előtt. A csapatversenyben az MGK Szolnok A csapata végzett az élen.

Részletes eredmények:

https://deafminigolf-hungary.x3.hu/2014-08-17-10nemzetkozizagyvakupa/result.htm

 

 


2014.08.06-09 - Lahti, Finnország

Ifjúsági Világbajnokság Eredmények

 
 

A finnországi Lahtiban rendezték meg a 2014. évi Minigolf Ifjúsági Világbajnokságot. Hazánkat egyedüli versenyzőként Somogyi Kristóf képviselte az eseményen, aki végül az 51. helyen végzett a fiúk versenyében. 

Ezúton is gratulálok a teljesítményéhez és további sikeres versenyzést kívánok neki!

 

Az eredmények erről a linkről érhetőek el:

https://www.minigolfnews.com/?p=resultdetail&id=4982

 


2014.07.23-26 - Budapest

Siketek Nemzetközi Kupája, Eredmények

 
 

A Mérnök utcai minigolf centrumban rendezték a 2014. évi Siketek Nemzetközi Minigolf Kupáját a magyar, olasz és svéd válogatottak részvételével.

A pontszámításos versenyben a férfiaknál Csibrán Krisztián, a nőknél Szatmáriné Baráth Kirsztina bronzérmet szerzett, a csapatok versenyében az MGK Szolnok szintén az előkelő harmadik helyet szerezte meg.

Az utolsó napi KO fináléban Vígh Zoltán és Berényi Nándor egyaránt az elődöntőig jutottak. A bronzmeccsen kettejük csatája szoros küzdelemben Vígh Zoltán javára dőlt el, így végül az ő nyakába akaszthatták az érmet. 

Ezúton szeretnék gratulálni a magyar játékosoknak az elért szép eredményeikhez! 

 

Részletes eredmények:

https://deafminigolf-hungary.x3.hu/2014-07-23-24_deafinternationalminigolfcup2014/result.htm

 


2014.07.06 - Szolnok

Országos Bajnokság - 2. forduló, Szolnok:

 
 

Verőfényes napsütésben, igazi nyári kánikulában zajlott az Országos Bajnokság 2. fordulója Szolnokon. Számos kiváló eredmény született a versenyen, ezúton is gratulálok mindenkinek, aki jó eredményt ért el, esetlegesen az egyéni legjobbját is megjavította - mert ilyen is akadt ám szép számmal!

Két forduló után a férfiak között Pálinkás Csaba, a nőknél Tóth Noémi, a szenior kategóriában Pintér József vezet, a csapatbajnoki címért pedig a Toresz egyesülete áll nyerésre.

A következő, záró forduló szeptember 13-án, Tápiószentmártonban lesz. Mivel a szombati versenynap után vasárnap külön KO bajnokság lesz, azoknak is érdemes eljönnie, akik az első két fordulót nem játszották végig!

Eredmények letöltése itt


2014.06.22 - Szolnok

XIX. Nemzetközi Szolnok Kupa - nyilatkozatok:

 
 

A verseny után megkértünk néhány játékost, hogy mondják el gondolataikat a versenyről:

 

Somogyi Kristóf:

- Hogy tetszett a verseny, elégedett vagy-e magaddal?

"A verseny tetszett, főleg az, hogy ugye az alap szakasz nem az erősségem, és ez a verseny a KO-n alapult, amit imádok. A teljesítményemmel elégedett vagyok, tudtam azt hozni, amit gyakorláskor, talán csak pár ponttal lehetett volna jobb." 

- Sokáig jutottál a Ko-ban, majdnem sikerült megnyerned a versenyt. Melyik volt az a része, amelyikre a legbüszkébb vagy?

"A legbüszkébb az elődöntőben nyújtott teljesítményemre vagyok, mert egy elismert, rutinos játékost sikerült kiejtenem, de az összes meccsemre büszke vagyok." 

- Mit vársz magadtól az OB-n, hogyan készülsz rá?

"Az OB-n szeretnék stabil eredményt nyújtani, és tartani a pozícióm a ranglistán, de lentebb semmiképp sem szeretnék kerülni. Próbálok minden nap kimenni és gyakorolni, de ez nem mindig sikerül."

 

Pintér Öcsi:

- Hogy tetszett a verseny, elégedett vagy-e magaddal?

"A verseny jó volt, örülök, hogy végül egész sokan indultunk. Szàmomra nem úgy sikerült ahogy terveztem, hisz az első körben ütött 39 pont túl sok volt, ezért kicsit elégedetlen vagyok, de 2 hét múlva próbàlok jobb formàba jönni." 

- Milyen volt a KO? Kétszer is hajszálnyira voltál a győzelemtől (az elődöntőben és a bronzmeccsen is). Hol lehetett volna megfogni a meccseket?

"Kristóffal szemben a 8-as pàlyan hibàztam fejben, Csaba ellen pedig az 5-ös pàlyàn ütöttem 3-at, amik nagy hibàk voltak. Így utólag nézve többek közt ezeken múlott a nyerő pont..."

- Jó gyakorlás volt ez a két hét múlva következő OB fordulóra. Milyen eredménnyel lennél ott elégedett, illetve hogyan készültök rá?

"Mindenképp jobb eredményt szeretnék, hisz a csapatnak nagyon kell a pont. Amikor időm engedi, megyek edzeni, illetve a verseny előtti napokban a csapattal közösen azon leszünk, hogy minél jobb eredményt érjünk el a 2. fordulón. Vannak még pályák, amikez finomítanunk kell."

- Van bármi egyéb, amit még szívesen megemlítenél?

"HAJRÀ KINCSEM!!" 


2014.06.22 - Szolnok

XIX. Nemzetközi Szolnok Kupa - beszámoló:

 

A megszokottnál valamivel kevesebb, összesen 19 résztvevő indult az idei Szolnok Kupán, ennek ellenére végig kiélezett küzdelmet és kifejezetten jó eredményeket hozott a verseny. Az alapszakasz során három kört ütöttek a játékosok, ami alapján a legjobb 8 férfi és 4 női kvalifikálhatta magát a KO fináléra. 

Az első körben máris kitűnő eredmények születtek, Angyal Roland tökéletes 27-es körrel állt az élre, de mögötte is szoros volt a mezőny. A második kör után a férfiaknál továbbra is a jól játszó Roland vezette a mezőnyt Vígh Zoltán és Gombkötő Nimród előtt. A nők versenyében Kincses Ildikó szenzációs 34 30 köröket ütve magabiztos előnyt épített ki az utolsó körre, a második Benke Erika, a harmadik Tóth Noémi volt.

Az alapszakasz záró köre is tartogatott izgamakat. A férfiaknál a két kör után csak negyedik helyen álló Pálinkás Csaba végzett az élen, kiváló 30-as körének köszönhetően. Második helyen a torna meglepetésembere, Vígh Zoltán végzett, míg a harmadik helyen négyes holtverseny alakult ki a végére kissé elbizonytalanodó Roland, illetve Csibrán Krisztián, Gombkötő Nimród és Somogyi Kristóf között. A csata közöttük szétütésben dőlt el, melyben Krisztián két gyönyörű ásszal szerezte meg az alapszakasz 3. helyét. A nőknél Erika végig jól küzdött, de csak megszorongani tudta Ildikót, aki egy 36-os körrel bebiztosította a győzelmet. 

A csapatversenyben három kör után hirdettek eredményt, itt némi meglepetésre a Szolnok csapata végig vezetve, fölényesen diadalmaskodott a tapasztaltabb Kincsem és Toresz gárdái előtt.

Bár az alapszakasz is fordulatos volt, de a 9 pályás KO finálé még ennál is nagyobb izgalmakat, kiélezettebb csatákat hozott. A nőknél a négy között Noémi nagy csatában verte Erikát, a másik ágon Ildikó magabiztosan jutott a döntőbe Szatmáriné Baráth Krisztina ellen. Ildikó a döntőben is lehengerlő volt, 3:1-es győzelemmel koronázta meg egész napos produkcióját. A férfiak között Gombkötő Nimród-Pálinkás Csaba, illetve Pintér József (Öcsi)-Somogyi Kristóf elődöntőket rendeztek. Az első elődöntőben Csaba már 3:0-ra vezetett, de Nimród nem adta fel, és az utolsó 5 pályán 4 ászt ütve megfordította a meccset, és a második extra pályán 4:3-ra győzött. A másik ágon a fiatalság legyőzte a rutint, Kristóf Pintér Öcsi ellen extra pályákon kvalifikálta magát a döntőbe.

A döntőben tehát Nimród és Kristóf mérte össze a tudását. A finálé óriási csatát hozott, a két játékos végig fej-fej mellett haladva küzdött a végső győzelemért. A változatosság kedvéért most is extra pálya döntött, ezúttal Nimród javára, így ő lett a 2014. évi Szolnok Kupa férfi győztese. A bronzmeccsen Öcsi 0:2-ről fordítva 3:2-re is vezetett Csaba ellen, de az utolsó pályán (csiga) megremegett a keze, és visszaengedte Csabát a meccsbe, aki végül a második extra pályán kiharcolta a bronzérmet.

Ezzel kialakult a torna végeredménye:

Férfiak:

1. Gombkötő Nimród    2. Somogyi Kristóf    3. Pálinkás Csaba    4. Pintér József

Nők:

1. Kincses Ildikó    2. Tóth Noémi    3. Benke Erika    4. Szatmáriné Baráth Krisztina    

Teljes eredménylista letöltése


2014.06.07-08 - Németország

Felnőtt és Senior Nemzetek Kupája eredmények:

 

A hétvégén rendezték meg a Nemzetek Kupája küzdelmeit, ezúttal magyar résztvevők nélkül. Rendszerint ezek a versenyek a nyári Európa Bajnokságra való felkészülés jegyében zajlanak, jó lehetőséget kínálva a pályák előzetes megismerésére és tapasztalatszerzésre. 

A felnőttek versenyének a németországi Neutraubling adott otthont, ahol a házigazdák ízelítőt adtak abból, hogy milyen játékra lehet számítani tőlük az Európa Bajnokságon, magabiztosan hódították el az első két helyet. A bronzérmet a svájci válogatott szerezte meg, a bronzmeccsen könnyedén verve a cseh csapatot. A legjobb egyéni játékos címet a német Harald Erlbruch érdemelte ki.

A senior mezőny szintén Németországban mérkőzött meg egymással a murnaui beton és eternit pályákon. Itt a változatosság kedvéért szintén a németek nyertek meg mindent, azzal a különbséggel, hogy a seniorok között a harmadik helyre is egy német csapat futott be. Jellemző a házigazdák dominanciájára, hogy az egyéni rangsor első tíz helyéből hetet hazai versenyző foglal el. Említésre méltó még WAT21-os csapattársam, a mindig kiváló Herbert Bäk játéka, aki az egész mezőny legjobb beton átlagával az összetett 3. helyén végzett, mindössze két ponttal maradva el a győztestől.

Eredmények: felnőtt    senior


2014.05.31 - Velence, Szabadstrand

Új minigolf központ nyílt Velencén:

 

Megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a velencei szabadstrandon a Tóth János (TORESZ) által tervezett minigolf központ. A 12 lyukú minigolf pálya cserélhető akadályokkal felszerelt, így összesen két felületen, 36 különböző akadályon keresztül tehetik próbára a játékosok az ügyességüket. A Minigolf Közösség nevében is sok sikert, eredményes működést kívánunk! 


2014.05.18 - Budapest, Mérnök utca

Magyar Nemzeti Bajnokság - 1. forduló

 

Hűvös, borongós időben indultak el a 2014 évi Országos Bajnokság küzdelmei. Az esőszünetekkel tarkított körülmények és a technikás eternit pálya alaposan megnehezítette a játékosok dolgát, de ennek ellenére számos jó eredmény is született a versenyen. Az első forduló után a férfiak mezőnyében Pálinkás Csaba, a nőknél Tóth Noémi, a senior férfiaknál Kolits Gábor vezet, a legjobb ifjúsági versenyző Somogyi Kristóf lett. A csapatversenyben végig nagy küzdelem zajlott a pályán, de a kiegyensúlyozott játékának köszönhetően a Toresz csapata várhatja az élről a folytatást, a Kincsem és a Szolnok I. előtt. A következő bajnoki fordulót 2014. július 7-én Szolnokon rendezik. Az első forduló eredményei: